www.eunet.rs više neće biti u funkciji
29 januara, 2019
DialUp servis prestaje sa radom
1 oktobra, 2019

Kako su izgledali sajtovi nekada a kako danas

U svetu digitalne tehnologije svedoci samo da se novine eksponencijalno povećavaju. Ovo se dešava zato što sve veći broj ljudi učestvuje u javnom izlaganju svojih ideja na globalnoj mreži. Najreprezentativniji primer je svakako vizuelni aspekt internet stranica.

Od sajtova koji su u početku imali samo tekst i po neku sliku za nešto malo više od 25 godina, postali su složeni sistemi na kojima možete da kupujete, plaćate, gledate klipove, diskutujete, dodajete bukvalno sve što vam padne na pamet, i to u svega nekoliko klikova.

Tendencije dalje evolucije idu ka tome da oni budu što jednostavnijeg dizajna, sa što manje teksta i sa što više video klipova u vidu edukacija, zanimljivosti ili čak zabave ne dužih od 2 minuta.

Ako se možda sećate našeg Yunet sajta kako je izgledao 2009. godine a kako izgleda danas, možete da uočite sve ovo što sam već spomenuo.
Od statičkih do dinamičnih sajtova sa mnoštvom zaštita, blogova, autonomnih i kontent menadžment sistema, ostaje nam samo da nagađamo kako će dalje da izgledaju i šta će sve moći na njima da se obavlja.

A kakvi su bili Google, Yahoo, Facebook, Yunet, ili čak vaš sajt pogledate na WayBack Machine jednostavnim ukucavanjem naziva domena.

Yunet – Povežite se.

Call Now Button