5 načina kako cloud može da poboljša vaše poslovanje
29 januara, 2020
Promena radnog vremena
16 marta, 2020

5 korisnih saveta kako da ubrzate svoju internet konekciju?

Svako od nas je bar u jednom trenutku izludeo zbog sporog interneta. Obično se to dešava baš onda kada nam je internet preko potreban, da se napiše važan mail ili smo u sred bitnog Skype razgovora. Da se ove stvari ne bi dešavale nudimo vam 5 korisnih saveta koji mogu da vam održe brzu internet konekciju.

Kako proveriti brzinu interneta

Ako želite da proverite koliko je brz vaš internet postoji nekoliko sjatova koji vam mogu pomoći u tome, neki od njih su na primer: https://fast.com/ ili https://www.speedtest.net/#. Ovi web sajtovi mogu vam pomoći da proverite koja je brzina vašeg interneta, a onda to uporedite sa vašim internet paketom. Na ovaj način ćete otkriti da li postoji problem u internet konekciji ili vam jednostavno imate neodgovarajući internet paket.

Download i upload brzina interneta

Download brzina se odnosi na to koliko megabita podataka po sekundi je potrebno da se sa servera preuzmu podaci u vidu slika, snimaka, teksta itd. Generalno govorći dobra download brzina je ona koja iznosi najmanje 25 Mbps. Imajte na umu da količina uređaja koja je povezana na internet mrežu mogu uticati na to koja je dobra download brzina interneta za vaše domaćinstvo.

Upload brzina predstavlja koliko megabita po sekundi možete da pošaljete informaciju na neki drugi uređaj ili server koji ima internet konekciju. Ovaj aspekt brzine interneta vam je neophodan za slanje email-ova ili postavljanje snimaka ili slika na neku od društvenih mreža. Brzina od 2Mbps predstavlja dovoljno brzu upload brzinu, generalno govoreći. Međutim, ukoliko imate nekoga kod kuće ko često šalje podatke (email-ovi, postavljanje snimaka na YouTube i sl.) bilo bi dobro da se raspitate za intenet paket koji nudi veću upload brzinu.

U svakom slučaju potrebno je da dobro razmislite o tome koji internet paket vama najviše odgovara. Najbolje je da se posavetujete sa ljudima koji su stručni i dobro proučite koji su internet paketi dostupni. Pogledajte našu ponudu ADSL i VDSL internet paketa.

5 jednostavnih rešenja za povećanje brzine internet konekcije

1. Uverite se da na vašem kompjuteru nema zlonamernih softvera (malware/spyware). Jedan od najčešćih uzroka sporijeg interneta i bagova su upravo ovi softveri.

2. Proverite da li vaš kompjuter ima dovoljno jaku Eternet i/ili wi-fi karticu koja može da podrži maksimalnu brzinu internet konekcije i rutera.

3. Isprobajte nekoliko web broswera, kako biste proverili koji najbrže učitava najposećenije veb sajtove. Jednostavno menjanje pretraživača može povećati brzinu vašeg interneta.

4. Posebno očistite keš memoriju vašeg internet pretraživača. Zlonamerni softveri koji mogu da budu skriveni u toj keš memoriji mogu da izazovu razne probleme, od blago usporenog rada pretraživača, pa do nestabilnosti celog Sistema.

5. Resetujte vaš ruter i, ukoliko imate, dodatne modeme, jednom mesečno. Takođe, možete da pokušate i da premestite modem na neku drugo mesto u kući ako vam je slab signal u vašem domu. Na ovaj način, takođe, možete poboljšati brzinu internet konekcije.

Ukoliko imate bilo kakav problem sa internetom, ili vam treba savet koji internet paket i brzina vama odgovara možete popuniti kontak formu i mi ćemo vam pomoći.

Call Now Button