Kako da osigurate bezbednost Vaše dece na internetu
24 marta, 2020
Nova izmena radnog vremena
6 aprila, 2020

5 alata bez kojih se ne može u 2020.

Živimo u svetu gde online tehnologije prosto dominiraju u svakom aspektu našeg društva. Bilo da te tehnologije koristimo privatno ili u biznis svrhe, one su postale moćni alati bez kojih se teško može. Posebno u novoj digitalnoj 2020.

Zato smo izabrali 5 alata koji mogu da pomognu vašem biznisu i vama lično.

  1. Grammarly
Ovaj jednostavan alat vam pomaže u pisanju tekstova tako što proverava gramatiku, pravopis, fraze i druge tekstualne forme. Idealan je za sve koji pišu na engleskom razne tekstove, bilo da su to blogovi, prodajne stranice, biznis preporuke, email-ove razne sadržine itd. Instalira se lako uz Chrome, ali može da se koristi i nezavisno i direktno sa njihovog sajta. Ako već nemate Grammarly, sada je pravi trenutak da ga nabavite jer je besplatan!

  1. Feedly
Prava informacija u pravom trenutku može da napravi ogromnu razliku, bilo da razvijate biznis, bavite se sportom ili čak želite da pobošljate svoje zdravlje. Informacija je sve danas, i zato u zatrpanom svetu online informacija, jako je bitno da filtrirate ono što vas zanima i što vam treba od onoga što vas ne zanima. Feedly je sjajan online alat koji besplatno sve što vas zanima drži na jednom mestu i ono što vas ne zanima sklanja. Uz sve to on vam daje preporuku i za neke izvore informacija za koji ranije niste znali, a mogu vam korisni biti u okviru vaše branše.

  1. Canva
Ako se bavite dizajnom, marketingom i društvenim mrežama, a niste čuli za Canvu, onda mora da ste bili u hibernaciji i spavali poslednjih par godina jer nema ko ne zna za nju. Postala je sastavni deo svakodnevnice, bilo da imate biznis ili ne. Uz pregršt predivinisanih template-a za Facebook, Instagram, Linkedin, YouTube i druge društvene mreže – Canva je mesto gde na par klikova i sa minimalnim znanjem iz dizajna možete da kreirate lepe vizuale za sve vaše kanale.

  1. Rescue Time
„Vreme je novac, a novac je vreme“ kaže stara izreka. Prečesto izgubimo mnogo vremena na neke nebitne stvari. Pogotovo online. Tako da Rescue Time je alat koji direktno sa vašeg kompjutera ili iz vašeg browsera može da prati koliko vremena provodite online ili na kompjuteru za određenim programom ili sajtom. Uglavnom su društvene mreže najveći konzumenti našeg slobodnog vremena i uz ovaj mali alat možete besplatno da dobijete rezultate i analitiku kako vaše vreme trošite. Verujte nam iznenadićete se nakon samo par dana korišćenja!  

  1. CentOS Web Panel
Broj aktivnih sajtova u 2019. je 188 miliona. Sve više i više ljudi ima svoj sajt zato je jako bitno da na brz i lak način možete da upravljanje svojim hostingom. Jedan od najboljih i jedinstvenih alata je CentOS Web Panel koji je namenjen hosting korisnicima čije potrebe prevazilaze mogućnosti cPanel hostinga i koji žele visoku dostupnost svog web sajta uz rezervisane resurse (CPU, RAM, HDD, Bandwidth, IP adresa). Takođe sa ovim alatom je moguća mail organizacija i jednostavno upravljanje domenima što dodatno pomaže i smanjenju troškova, ali i pruža mogućnost da sa  osnovnim tehničkim znanjem, korisnici sami upravljaju svojim VPS-om (Virtual Private Server).      
Call Now Button