Izmena radnog vremena
14 maja, 2020
Pojačane mere zaštite
23 juna, 2020

Top 10 poslova koje možete raditi online

Postoje dve kategorije poslova koje možete raditi od kuće - freelancing kada ste samozaposleni, tj nemate ugovor, nego radite od projekta do projekta, i druga vrsta - zaposleni ste regularno kod poslodavca, ali radite od kuće, tj nemate obavezu da dolazite u kancelariju. Danas vam predstavljamo 10 najpoželjnijih i najbolje plaćenih poslova koje možete raditi remote.

1. Online nastavnik
Predajete strani jezik i za to ste plaćeni po satu. Možete raditi freelance ili vas strana kompanija koja se bavi online učenjem angazuje full time. Takođe, u poslednje vreme su popularni i kursevi, gde snimate svoj kurs i prodajete određenu veštinu, a plaćeni ste regularno od strane poslodavca.

2. Virtualni asistent
Kao što sam naziv kaže, posao virtualnog asistenta podrazumeva klasične obaveze koje bi imao asistent, samo ih obavlja iz udobnosti svog doma. Planiranje sastanaka, bukiranje letova, odgovaranje na pozive i mejlove, kao i istraživanje na date teme.

3. Web programer ili web dizajner
Možda najpopularniji u oblasti remote poslova, a kao što i samo ime kaže, web dizajneri i programeri prave, odnosno održavaju sajtove. Potražnja za ovim pozicijama je naglo porasla u poslednjih par godina, a očekuje se i dalja tendencija rasta kako sve više klijenata prepoznaje potrebu za online biznisom.

4. Copywriter
Pisac tekstova, content creator, ili content editor, piše tekstove za online portale, magazine, blogove, sajtove ili edituje i SEO optimizuje već kreirani sadržaj. Za ovaj posao nije neophodna diploma fakulteta, ali se podrazumeva da umete da pišete stručne tekstove, da ste kreativni ili se završili dodatni kurs za SEO.

5. Customer Support
Sve je više kompanija koje outsorsuju korisničku podršku zbog uštede u zakupu prostora, pa tako i u Srbiji često možete pronaći konkurse za ovu poziciju. Ono što je obavezno za ovo radno mesto, je poznavanje engleskog , francsukog ili nemačkog jezika, a najčešće fakultetsko obrazovanje nije neophodno.

6. Softver Developer
Programeri su i dalje među najplaćenijim i najtraženijim kada su u pitanju remote poslovi. Za ovu vrstu posla potrebno je iskustvo, mnogo više nego formalno obrazovanje, a među najlpaćenijim pozicijama su full stack developeri.

7. Prevodilac
Ni za ovu vrstu posla nije neophodna diploma ukoliko tečno govorite traženi jezik. Najčešće su u pitanju poslovi po satu, ili projektu koji traju od par meseci do godinu dana.

8. Grafički dizajner
Grafički dizajneri kreiraju logotipe, postere, brošure, plakate i razne vrste reklamnog materijala. U ovoj vrsti posla konkurencija je velika, tako da morate imati dobar portfolio pored naravno, umetničkog dara.

9. Digital Marketing
U oblasti digitalnog marketinga najtraženiji su social media, digital marketing i ecommerce menadžeri. Scope poslova u ovoj sve popularnijoj niši ide od kreiranja sadržaja za društvene mreže, preko vođenja reklamnih kampanja na Google i društvenim mrežama, do kreiranja i sprovođenja prodajnih online strategija za poziciniranje brendova na online tržištu.

10. Fotografi i retušeri
Možda najpoznatiji široj masi kao freelanceri, fotografi uglavnom rade za sebe, po projektu, ili naplaćuju svoje usluge editovanja fotografija po satu. Ne postoji nikakvo neophodno obrazovanje za ovaj posao, ali sam posao može biti skup jer je neophodna oprema koja najčešće uključuje nekoliko aparata, objektiva, kao i veštinu kvalitetne obrade fotografija.

Ukoliko ste se pronašli u nekom od ovih zanimanja, želimo vam srećnu i uspešnu karijeru :)  
Call Now Button