Dobrodošli

Zahvaljujemo Vam se na poverenju koje ste nam ukazali, izabravši nas za svog Internet servis provajdera. Koristimo priliku da Vam poželimo dobrodošlicu na Internet mrežu i da Vas informišemo o radu na sistemu, korisničkim servisima i pogodnostima koje su Vam na raspolaganju.

Pristup Internet mreži

Prilikom prijavljivanja na sistem potrebno je da koristite svoje korisničko ime (username) i lozinku (password) koje ste izabrali prilikom registrovanja naloga. Ne zaboravite da je prilikom prijavljivanja potrebno da username otkucate malim slovima.  Kako biste zaštitili Vaš nalog od neovlašćenog korišćenja, predlažemo Vam da svoju lozinku čuvate u strogoj tajnosti i da je redovno menjate. Napominjemo da poznavanje lozinke nije potrebno za produženje pretplate pa je nemojte navoditi na uplatnicama ili pri obraćanju službenicima naplate. Pregled brzine konekcije i statistike ostvarenog protoka možete pogledati ovde.

Pretplata za korišćenje servisa i kako je produžiti

xDSL servis radi na principu Flat tarifiranja. Mesečna pretplata zavisi od izabrane brzine pristupa Internetu, tačnije izabranog paketa a ponudu, kao i informacije o aktuelnim pogodnostima možete pronaći ovde.

Produženje pretplate za Vas xDSL nalog mozete izvršiti uplatom na naš račun. Primer popunjene uplatnice dobijaćete e-mailom uz mesečni račun za korišćenje servisa koji Vam salje služba administracije. Odlaskom na portal my.yunet.rs izlistaće Vam se fakture/računi koje smo Vam poslali od otvaranja naloga, sa statusom izvršenih uplata: plaćenih, delimično plaćenih i neplaćenih.Za sve dodatne informacije molimo Vas da kontataktirate našu službu administracije svakog radnog dana od 08.30h do 16.30h na telefon 011 3305618 ili putem e-maila admin@yu.net

Korišćenje e-mail servisa

Kao naš korisnik imate mogućnost otvaranja do 3 e-mail naloga korisničkoime@eunet.rs  Vaša e-mail adresa je jedinstvena i bilo koji korisnik Interneta, bez obzira na to gde se nalazi, može Vam na nju poslati poruku. Za prijem pošte na serverima Yunet-a obezbedili smo Vam elektronsko poštansko sanduče (mailbox). Vašu poštu (e-mail) ćemo čuvati do trenutka dok je ne preuzmete. Predlažemo Vam da sto češće praznite svoje e-mail sanduče i time oslobodite prostor za nove poruke jer u slučaju da se ono napuni (popunite dodeljene resurse), svaki sledeći pokušaj da Vam neko pošalje e-mail rezultovaće njegovim vraćanjem pošiljaocu.

Phone – Jeftinije telefoniranje

Phone usluga Vam je automatski aktivirana na broju telefona na kome je realizovan Internet pristupi i svakog meseca dobijate besplatne minute za telefoniranje ka inostranstvu u iznosu od 100 dinara , sto moze biti i do 20 minuta telefoniranja.

Korišćenje Phone usluge se tarifira postpaid uz redovan račun. Tarifiranje se vrši po započetoj sekundi razgovora. Više informacija o servisu i opcijama korišćenja pogledajte ovde.

Korisnički portal my.yunet.rs

Korisnički portal my.yunet.rs je namenjen kao podrška svim korisnicima.Personalizovan deo na portalu my.yunet.rs Vam omogućava samostalno aktiviranje i podešavanje online usluga kao sto su  promena lozinke, statistike pristupa, lista računa i status uplata.

Pristup personalnom panelu omogućen je unošenjem korisničkog imena (adsl.username) i lozinke (password). Predlažemo Vam da ovu stranicu postavite kao polaznu na vašem browseru (Home Page ili Start Page).

Pomoć u radu – tehnička podrška

Sve potrebne informacije o statusu rada naše mreže možete naći na adresi . U slučaju da Vam više odgovara elektronska komunikacija, slobodno nas kontaktirajte slanjem maila na podrska@yu.net ili support@yu.net

Pouzdanost sistema i zaštita korisnika

Yunet je razvio snažnu infrastrukturu koja Vam omogućava visoki kvalitet korišćcenja Internet servisa. Pored obezbeđivanja velikih Internet kapaciteta i korišćenja vrhunske profesionalne opreme, posebno ističemo Mail Storage System koji smo samostalno razvili. Mail Storage System, jedinstven u regionu, diže pouzdanost korišćenja Mail servisa na znatno viši stepen kao i stepen Antivirus i Anti Spam zaštite podataka korisnika. Zahvaljujući visokim performansama, sistem brže i bolje analizira prispelu elektronsku poštu, ne narušavajući ni u jednom trenutku privatnost Vaših poruka. Ako uoči karakteristične elemente za neželjenu poštu (sumnjivi pošiljalac sa “black spam liste”, ključne reči, stil poruke…) ne šalje je u Vas mailbox, već je odmah briše. Za poruke koje propusti ka Vama, sistem utvrđuje stepen verovatnoće da li je neka poruka spam ili nije i na osnovu toga daje joj ocenu. Na osnovu te ocene imate mogućnost da u okviru my.yunet.rs korisnickog portala sami odredite koje ćete poruke primiti, a koje ne (podesite nivo antispam zaštite).

Poverite Vašu bezbednost renomiranoj finskoj kompaniji F-Secure čiji je Yunet gold partner. Upotrebom F-Secure Internet Security servisa dobijate kompletan programski paket zaštite Vašeg računara od:

  • Virusa (antivirus)
  • Internet špijunaže (antispyware)
  • Hakerskih upada (firewall)
  • Neželjene pošte (spam control)
  • Zaštite za E-banking (banking & browser control)

Više informacija o našim servisima

Polja označena * su obavezna

[contact-form-7 id="121" title="Više informacija o našim servisima"]
Call Now Button