Internet je postao globalno mesto u okviru kog svaki stanovnik planete doprinosi upitima kroz svoj web pretraživač. Velike kompanije kao što su Google, Yahoo, Microsoft procesuiraju te upite stvarajući sliku o temama koje nas zanimaju iz različitih oblasti kao što su sport, kultura, zabava, nauka i druge.

Kroz Google Trends alat pozabavili smo se temom šta najviše internet korisnici pretražuju u Srbiji i koji su to trendovi koje mi pratimo. Vremenski period koji smo analizali je godinu dana tako da možete da stvorite sliku šta nas je u protekloj godini najviše zanimalo online.

10 najpretraživanijih pojmova u poslednjih godinu dana su: facebook, kurir, blic, vesti, youtube, vremenska prognoza, google, zadruga, vreme, kupujem prodajem.

Kada su u pitanju slike, 10 najpretraživanijih pojmova su: slike, srbija, girl, Instagram, citati, haljine, wallpapers, facebook, youtube, google.


Što se tiče video klipova na YouTube-u smo najviše tražili pojmove kao što su: zadruga, uzivo zadruga, pesme, baka prase, live, crtani, mama, muzika, pepa prase, rasta.


Iz oblasti tehnologije 10 najtraženijih pojmova su: huawei p20, fortnite, huawei y6 2018, huawei y7, srbija brazil, huawei mate 20 pro, fortnite android, huawei mate 20 lite, fornite mobile, pubg mobile.

Pojmovi koji imaju rastuć broj upita među online zajednicama u Srbii su: glogovac, darko lazic, milan radojicic, yutoobe, darko lazic povredjen, goran bunjevčević, Vladimir tomovic, luka jovic, sara vidak, ivana dudic.

U sportu najtraženiji su bili pojmovi: zvezda liverpul, us open 2018, wimbledon 2018, beer fest 2018, crvena zvezda liverpul, roland garros 2018, liga nacija, odbojka svetsko prvenstvo 2018, crvena zvezda psg, hrvatska francuska.

Na polju literature i knjiga najtraženiji pojmovi su bili: pesme, knjige, pesma, quotes, kp, smederevo, facebook, vesti, laguna, youtube.
Došli smo do zaključka da većina internet korisnika u Srbiji najviše traži sadržaj koji je zabavnog karaktera, nakon čega nas najviše zanimaju servisne informacije, vesti iz sporta i tehnologije. Uz sve to, dosta pretražujemo i oglase za prodaju i kupovinu, dok svakodnevno koristimo socijalne mreže kao što su Facebook, Instagram, Twitter i YouTube.

Sve više je i korisnika koji imaju potrebu za što boljim, stabilnijim i većim internet protokom zato bismo vam preporučli da pogledate i naše nove internet pakete u 2019, sa posebnom poklon cenom od 990 RSD za sve pakete u prvih 6 meseci.

KONTAKT CENTAR

Želite da se informišete, saznate gde se nalazimo, postavite pitanje u vezi sa korišćenjem usluga i servisa ili vidite spisak naših distributera?

KONTAKTIRAJTE NAS NAŠI DISTRIBUTERI