Do sada ste verovatno čuli da Microsoft ima Cloud verziju Office-a, Office 365, na koju se pretplaćujete na mesečnom ili godišnjem nivou.

Office 365 višestruko olakšava korišćenje svih Office aplikacija i alata, štedi novac i što je najvažnije, sigurnost je na visokom nivou zbog čega se veliki broj kompanija odlučuje upravo za ovaj paket. Dokle god ste pretplaćeni, Microsoft će automatski ažurirati aplikacije i dodavati nove funkcije.

Zadovoljni korisnici su nam preporučili pet nevoravatnih funkcija Microsoft Office-a 365.

1.Više osoba može istovremeno uređivati jedan dokument

Svi mogu uređivati dokument istovremeno u Wordu, PowerPointu ili Excelu a promene možete pratiti dok se  vrši konkretno uređivanje.

Nema više potrebe za email attachmentom jer se  veliki fajlovi mogu stavljati na jedno mesto i biti dostupni svima koji sa njima rade.

2. Skajpovanje sa saradnicima u toku rada na dokumentu

Microsoft je uveo opciju – “Click” dugme pomoću kog se započinje razgovor u okviru dokumenta na kom radite sa saradnicima.

Čak i da izađete iz Office dokumenta, moći ćete da nastavite razgovor preko Skype-a na vašem računaru ili telefonu.

3.Linkovanje ka fajlovima a ne attachovanje

Ukoliko vaša kompanija koristi business edition Office 365 evo jednog trika za sharovanje dokumenta. Postavite fajl na Office 365 Cloud i učinite ga dostupnim kome god želite.

Iako ovo nije jedinstveno jer svi Cloud storage servisi nude sličnu uslugu, Office 365 se izdvaja opcijom  da uz dozvolu administratora, svako sa kim je dokument podeljen, može da uređuje taj isti dokument.

4.Microsoft Cloud na vašem telefonu

Microsoft aplikacija OneDrive za Android uređaje vam omogućava da sve sa korporativnog ili privatnog Cloud skladišta nosite praktično u vašem džepu.

5.Uređivanje PDF dokumenata

Ako vam neko pošalje PDF koji biste voleli da konvertujete u Word dokument, sa Office-om 365 to je moguće. Uz samo nekoliko klikova možete sebe poštedeti “copy – paste” PDF fajla i time izbeći nepotrebne greške.

Takođe, možete sačuvati Word dokument kao PDF ili sačuvati samo deo dokumenta kao PDF a jedna od opcija je i šifrovanje dokumenta kako bi se uvid u njega ograničio samo na one kojima je namenjen.

 

KONTAKT CENTAR

Želite da se informišete, saznate gde se nalazimo, postavite pitanje u vezi sa korišćenjem usluga i servisa ili vidite spisak naših distributera?

KONTAKTIRAJTE NAS NAŠI DISTRIBUTERI