POLITIKA “KOLAČIĆA“ (COOKIES)

Yunet International d.o.o. Beograd (u daljem tekstu: Yunet) koristi „kolačiće“ na svojoj internet prezentaciji www.yunet.rs da bi obezbedila pravilno funkconisanje, bezbedan pristup pojedinim oblastima i da bi poboljšali Vaše iskustvo na inernet stranici Yunet-a.

U tekstu u nastavku objašnjeno je šta su „kolačići“, koje „kolačiće“ koristimo i kako ih možete onemogućiti.

Šta su „kolačići“?

„Kolačići“ su male tekstualne datoteke koje se čuvaju na vašem računaru, mobilnom telefonu ili nekom drugom elektronskom uređaju kada posetite neku internet stranicu. Internet stranica koristi „kolačiće“ da bi zapamtila šta ste radili na njemu u odredjenom vremenskom periodu i koje su vaše željene opcije u pogledu jezika, veličine fonta i drugih karakteristika prikaza. To znači da ne morate navoditi svoje željene opcije svaki put kada posetite internet stranicu ili gledate različite stranice. Pored toga, kolačići nam pomažu da analiziramo kako koristite našu internet stranicu i da li nailazite na prepreke tokom navigacije. Oni nam takođe pomažu da prilagodimo oglase i ponude na mreži vašim interesima i potrebama.

Koje „kolačiće“ koristi Yunet?

Na internet stranici koristimo sledeće „kolačiće“:

- neophodne „kolačiće“

Ovi kolačići su neophodni za pravilno funkcionisanje Internet stranice Yunet-a. Oni omogućuju da korisnici pregledaju Internet stranicu Yunet-a i koriste njegove fukcionalnosti, kao što je bezbedan pristup pojedinim oblastima.

- „kolačiće“ za performanse

Kolačići za performanse se koriste za prikupljanje podataka o tome kako koristite našu internet stranicu, na primer koje stranice najčešće posećujete i da li dobijate poruke o greškama. Svi podaci koji se prikupe pomoću tih kolačića se objedinjuju. Koriste se samo za poboljšanje performansi naše internet stranice.

- „kolačiće“ za funkcionalnost

Kolačići za funkcionalnost omogućuju internet stranici da zapamti odabrano, kao što su Vaše korisničko ime, jezik i regija u kojoj se nalazite. To znači da vam možemo pružiti poboljšane, personalizovane funkcije. Pomažu Vam da pružimo uslugu koju ste tražili.

- „kolačiće“ za statistiku i oglašavanje

Ovi „kolačiće“ koristimo za dostavljanje oglasa i prosledjivanje obaveštenja koja su relevantna za Vas i Vaše interese.  Možemo ih koristiti za sledeće svrhe:

  • Ograničavanje vremena prikazivanja oglasa;
  • Merenje delotvornosti reklamane kampanje;
  • Utvrđivanje delotvornosti kanala digitalnog marketinga i podsticaj drugih internet stranica i povezanih subjekata za preusmeravanje na našu internet stranicu
- „kolačići“ treće strane

Prilikom posete našoj internet stranici, naši pouzdani partneri takođe skladište „kolačiće“ na vašem uređaju u naše ime. Oni koriste te „kolačiće“ za prikupljanje podataka o efikasnosti oglasa i Vašoj interakciji sa našom internet stranicom. Te podatke mogu koristiti za donošenje statističkih zaključaka i poboljšanje propagandnog iskustva posetilaca.

Kako da izbrišete „Kolačiće“?

„Kolačiće“ možete izbrisati ili onemogućiti njihovo korišćenje u vašem pretraživaču, odnosno na osnovu uputstva:

  • Safari
  • Internet Explorer
  • Chrome
  • Firefox

Više informacija o našim servisima

Call Now Button