U poslednjih par godina svedoci smo pojave poznate pod imenom „Industrija 4.0“. I dok neki ljudi nisu sigurni kakva je bila Industrija 1.0 i 2.0, treća je započeta priključivanjem na svetske tehnološke tokove. Posebno priključivanjem na svetsku mrežu tj. internet.

Prema poslednjem izveštaju Siemens-a, Srbija nije uspela da uvede „Industriju 4.0“ koja zahteva sistem automatizacije, implenetiranje veštačke inteligencije, cloud računanje, big data sisteme, robotiku i totalnu digitalizaciju proizvodnje u fabrikama.

Bez obzira na sve to podaci pokazuju da u Srbiji ima preko 100.000 freelancer-a i da je ove godine po prvi put IT industrija napravila veći izvoz od poljoprivredne industrije u Srbiji.

Možda to nije „4.0 revolucija“ ali je svakako naša evolucija u regionu. Kada malo bolje razmislimo jasno se razume da to nije samo digitalizacija, već digitalna transformacija ljudskog razmišljanja, kulture poslovanja, komunikacije i prosto života.

Nekada smo uglavnom sve morali sami da radimo, sada možemo dobar deo svog posla da outsource-ujemo drugim partnerima.

Nekada smo navikli da radimo iz jedne kancelarije, sada su kancelarije postale tamo gde imamo dobar internet i dobar računar.

Nekada smo morali da kodiramo, crtamo i programiramo da bi napravili sajt, sada na par klikova kroz Cloud infraskturu možemo to da uradimo.

Nekada nismo mogli da biramo šta konzumiramo, sada mi odlučujemo šta, kako i kada ćemo da slušamo, gledamo, čitamo.

Nama iz Yuneta je čast da svetske trendove prilagodimo vašim potrebama i pomognemo vam u daljem razvoju. Kada pogledamo 24 godina unazad, kada smo mi počinjali, ovo su bukvalno vremena iz sci-fi filmova gde tehnologiju nije više briga mnogo za naše navike. Ko ne bude želeo da ide u korak sa digitalnim svetom, neće imati mnogo šanse za uspeh i razvoj. Na ličnom ili profesionalnom nivou.

Zato u 2019. vam želimo da radite na sebi, da poboljšate svoj posao i poslovanje, da budete otvorenog uma i da na kraju izaberete dobrog partnera, a ne samo uslugu.

Srećne praznike vam želi YUnet tim!

KONTAKT CENTAR

Želite da se informišete, saznate gde se nalazimo, postavite pitanje u vezi sa korišćenjem usluga i servisa ili vidite spisak naših distributera?

KONTAKTIRAJTE NAS NAŠI DISTRIBUTERI